Київ

Храм-МАФ біля Музею історії України не демонтували з технічних причин

524 0
Демонтажу намагались завадити прихильники московської церкви

На території Національного музею історії України сьогодні о 06:30 мав розпочатись демонтаж незаконної церкви-МАФу, але він був відкладений. Про це повідомляє Національний музей історії України.

Демонтаж «відклали з технічних причин».

«Ми чекаємо на нову дату проведення робіт. Сподіваємося, що це станеться якомога швидше. Дату призначає Державна виконавча служба України, і можливості музею тут обмежені», – йдеться у повідомленні.

За словами музейників, зібрані на демонтаж кошти – понад 850 тисяч гривень – на рахунку благодійного фонду музею. Про кожну копійку обіцяють прозвітувати.

Водночас ЗМІ повідомляють, що вранці біля церкви-МАФу під стінами Музею історії України прихильники УПЦ (МП) зібрались, щоб завадити демонтувати самовільно встановлену церкву.  Як свідчить відео, з десяток жінок у хустках з іконами і хрестами стояли на вході до кіоску та читали молитви.

Нагадаємо, попередній кошторис робіт з демонтажу та вивезення сміття нараховував 772 тисячі гривень. Необхідну суму вдалося зібрати менш ніж за добу. Водночас волонтерська спільнота Repair Together вирішила безкоштовно демонтувати незаконну «церкву-МАФ» біля Десятинної церкви.

«Храм-кіоск» знаходиться в буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу «Десятинна церква».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!