Христос Воскрес! Глави Церков привітали українців зі святом Христового Воскресіння

1441 0
Великдень – свято свідчення, що сила зла є тимчасовою, а перемога правди і добра є вічною.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній сьогодні, 16 квітня, привітав вірян зі святом і сказав, що Воскресіння Господнє є вірою, яка допомагає нам боротися за правду та добро.

«Дорогі брати і сестри, Христос Воскрес! Від святинь золотоверхого Києва до усіх куточкві України ми ширимо наші вітання зі світлим Христовим Воскресінням! Великдень – свято свідчення, що сила зла є тимчасовою, а перемога правди і добра є вічною. Христос Воскрес і знищив темряву. Христос Воскрес і подолав смерть. Христос Воскрес і дарував кожному надію на життя вічне. Наша віра в перемогу життя допомагає нам боротися за правду і добро. Навіть тоді, коли ця боротьба надзвичайно тяжка. Тому у цей Великодній день вітання захисникам України! Нехай Господь допомагає усім нам у боротьбі за правду та благословить перемогою! Нехай свято Великодня зміцнює нашу волю та незламність, надихає на відновлення нашої країни, на захист нашої свободи і незалежності та утвердження правди, бо воістину: Христос Воскрес!». 

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав усіх зі святом Великодня і нагадав, що перемога Господа над гріхом і смертю є джерелом нашої надії на те, що ми здобудемо перемогу, бо Він переміг, бо Христос воскрес! 

«Христос воскрес! Дорогі в Христі брати і сестри! Сердечно вітаю усіх вас із цим великим світлим святом, яке ми називаємо празником усіх празників і торжеством усіх торжеств. У світлі воскреслого Спасителя ми нині починаємо усвідомлювати наші особисті болі, страждання, труднощі. Таїнство Христової Пасхи охоплює три кроки: Його страждання, Його смерть на хресті та погребіння і Його славне світле на третій день воскресіння.

Сьогодні ми відчуваємо, що наш народ у всезростаючих болях цієї війни перебуває на першій сходинці – нас убивають, над нами знущаються, нас розпинають. Щодня ми ховаємо наших загиблих героїв, засіваючи їхніми тілами, наче життєдайним зерном, українську землю, – тим зерном, який лягає в землю, щоби воскреснути, встати, дати плід усотеро».

Ми бачимо, що воскресіння Христове – це не тільки про Нього, це також і про нас, каже Блаженніший Святослав. Сьогодні, святкуючи Його воскресіння, ми бачимо, що Він нас проведе крізь страждання та гріб у життя. Тому слово про воскресіння Христове – це слово про воскресіння і надію кожного з нас, про те, що Його прославлені рани є свідченням того, що й наші рани засяють славою у Його воскресінні.

Читайте також: В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Відео

Сьогодні Його перемога над гріхом і смертю є джерелом нашої надії на те, що ми здобудемо перемогу, бо Він переміг, бо Христос воскрес! Ми залікуємо наші рани, бо бачимо Його прославлені рани, бо Христос воскрес! Ми відбудуємо наші міста й села, які потоптав ворог, бо Христос воскрес! 

«Веселих свят! Веселих, забавних, гучних гаївок! Благословенної паски і тієї крашанки, якою ділимося, усім вам сьогодні сердечно зичу. Христос воскрес! Воістину воскрес!».

Нагадаємо, що Архиєреї Львівської Архиєпархії УГКЦ привітали українців із Воскресінням Христовим. За словами Митрополита Львівського, владики Ігоря, свято Воскресіння означає перемогу над гріхом, темрявою і злом. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!