Хто і як голосував за «Слугу народу». Результати досліджень соціологів

2467 0
Найбільшою популярністю президентська партія користується у виборців з незакінченою вищою освітою.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Соціологи з Фонду Демократичні ініціативи представили результати дослідження про електорат політичних партій, які брали участь в парламентських виборах. Про це повідомляють на сайті Liga.net.

Експерти проаналізували особливості голосування соціально-демографічних груп виборців, яких розділили за регіонального, статевою та освітньою ознаками. Відповідно до результатів опитування, «Слуга народу» найбільше підтримки отримала в південному регіоні (50,2%), найменше – на сході (37,6%).

Читайте також: Як голосували на одній із дільниць Львова. Відео, фото

Окрім цього, частіше за президентську партію голосували в містах з населенням більше 100 тисяч (47,6%). А також прихильників партії більше серед жінок, ніж серед чоловіків – 46,0% і 41,7% відповідно.

Найчастіше за «Слугу народу» голосували українці віком 18-29 років (58,8% виборців), найрідше – старші 60 років (32,7%).

Читайте також: Які партії проходять у парламент. Останній рейтинг соціологів

Нагадаємо, що днями Центральна виборча комісія опрацювала 100% протоколів позачергових парламентських виборів. Відповідні дані опублікували на сайті ЦВК.

Згідно з підрахунком, до парламенту проходять п'ять партій: «Слуга народу» – 43,16% (124 депутати), «Опозиційна платформа — За життя» – 13,05% (37 депутатів), «Батьківщина» – 8,18% (24 депутати), «Європейська солідарність» – 8,1% (23 депутати), «Голос» – 5,82% (17 депутатів).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!