Україна

Хто має оновити дані в ТЦК після набрання чинності закону про мобілізацію

5942 0
18 травня вступить у дію закон про мобілізацію.
ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

Оновити дані в ТЦК з 18 травня мають всі чоловіки від 18 до 60 років, зокрема ті, у кого закінчилась дія висновку ВЛК з попереднього року. Про це повідомив представник Генерального штабу Збройних сил України, полковник Юрій Глущенков в інтерв’ю Радіо НВ.

«З 18 травня запрацює електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного і резервіста. У громадян буде можливість авторизувати свої дані через електронний кабінет, через візит до ЦНАП і також безпосередньо до ТЦК. Це буде зроблено з метою розвантаження ТЦК і щоб зробити зручніший спосіб оновлення даних для громадян», - зазначив Глущенков.

Це стосується абсолютно всіх чоловіків від 18 до 60 років.

«Це тісно пов’язано з тим, що зараз введено правовий режим воєнного стану, оголошена мобілізація, і держава повинна знати кількість людей, які перебувають у неї на військовому обліку. Незважаючи на те, чи він придатний або обмежено придатний, непридатний до військової служби», - зазначив представник Генштабу.

Читайте також: На Львівщині працівники ТЦК працюватимуть на блокпостах

Він додав, що поняття «обмежено придатний» законом 10313 виключено, зараз громадяни матимуть статус або «придатний до військової служби», або «непридатний до військової служби». Ця інформація буде внесена до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

Глущенков зазначив, що оновити дані повинні і ті, хто раніше ставав на облік, але має протермінований висновок ВЛК. Він нагадав, що висновок ВЛК діє лише рік. Тож чоловіки, які мають висновок ВЛК з 2023 року, але станом на 18 травня йому вже більше року, так само повинні оновити дані в ТЦК.

Нагадаємо, закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний президентом України, вступить в дію вже з 18 травня. Міноборони опублікувало основні зміни, які стосуються як військовослужбовців, так і цивільних громадян України. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!