Хто отримає компенсацію за використання електроопалення в будинках. Пояснення

1257 0
Кошти нараховуватимуть автоматично (на особові рахунки споживачів). Довідок чи заяв писати не потрібно.
Фото: vestnik.in.ua

Фото: vestnik.in.ua

Кабінет міністрів ухвалив порядок нарахування компенсації для людей, які у своїх домівках використовують електричне опалення. Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Компенсацію за використання електроопалення отримуватимуть понад 600 тисяч українських родин. Держава виділить на такий вид компенсацій 1,4 мільярда гривень.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

Зокрема, їх виплачуватимуть людям, доми будинки обладнані електроопалювальними установками, негазифіковані чи не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації виплачуватимуть багатодітним, прийомним сім’ям і дитячим будинкам сімейного типу. 

Окрім цього, кошти нараховуватимуть автоматично (на особові рахунки споживачів). Жодних довідок чи заяв писати не потрібно.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку очікує, що за оптимістичного сценарію ціни на газ для населення у 2021 році зростуть на 20%, у 2022 році – на 10%, а у 2023-2024 роках ще по 5% щороку. Детальніше про зростання вартості тарифів можна дізнатися за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!