Хто та як складатиме обов’язкове ЗНО з математики у 2021 році. Роз’яснення

53764 0
ЗНО з математики матиме два рівні складності.
Фото: istockphoto.com

Фото: istockphoto.com

Із 2021 року ЗНО з математики стане обов’язковим лише тим, хто складає ДПА у формі ЗНО, тобто учні та студенти, які наступного року отримають свідоцтво про повнузагальну середню освіту. Про це інформують у Центрі оцінювання якості освіти.

Читайте також: Міносвіти оприлюднило проєкт програми ЗНО з математики

Саме ж ЗНО з математики обов’язковим не буде. Ті, хто у школі вивчав математику на рівні стандарту,отримає результат ДПА з математики від 1 до 12 балів. Ті, хто не планує вступати на профільний математичний фах, отримає тест із базовими завданнями, а ті, хто планує, – отримають тести поглибленого рівня та, крім ДПА, результат ЗНО за 100-200 бальною шкалою.

Абітурієнти, які вчилися у класі з поглибленим вивченням математики, не залежно від профілю професії, на яку планує вступати, складає ДПА з математики, за яку отримує бали за ЗНО. Тести для таких школярів також будуть поглибленими.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

Нагадаємо, що МОН пропонує збільшити кількість уроків математики у школах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!