Із нового року українці зможуть оформлювати ID-паспорти в ЦНАПах

3044 0
Із січня 2017-го року на чіп ID-паспорта записуватимуть електронний цифровий підпис, а приймати заяви громадян та видавати документи зможуть центри надання адмінпослуг.
фото: facebook

фото: facebook

Із листопада 2016 року ID-паспорт містить ідентифікаційний код, а з січня наступного року з’явиться і функція електронного цифрового підпису. Тим часом цього місяця в Україні оформили понад 30 тисяч ID-паспортів, - повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Читайте також: Картку львів'янина зможуть отримати всі мешканці міста

Нагадаємо, ID-паспорти з січня 2016 року оформлювалися лише особам, які досягли 16-річного віку та отримують паспорт вперше. У листопаді Державна міграційна служба України призупинила видачу нових паспортів усім охочим і окреслила перелік осіб, які мають право на отримання ID-картки.

Додамо, що вартість нового паспорта – 279 гривень. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!