Інавгурація Володимира Зеленського. Відео

2187 0
Володимир Зеленський став шостим президентом України.
фото: Reuters

фото: Reuters

У Києві відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. Урочистості розпочались о 10:00. Володимир Зеленський пройшовся до Верховної Ради з Маріїнського парку.

Читайте також: Народовладдя та добрі дороги. Що насправді обіцяє у своїй програмі Зеленський

Після цього він має склав присягу на вірність українському народові, виголосив промову, де запропонував розпустити парламент та Кабмін.

Потім він відвідав церемонію представлення командувачів видами Збройних Сил України та взяв участь у церемонії підняття державного прапора України.

Впродовж дня у Володимира Зеленського та його дружини Олени заплановані зустрічі з главами іноземних делегацій.

Володимир Зеленський став шостим президентом України. Перед ним цю посаду обіймали Леонід Кравчук (1991-1994), Леонід Кучма (1994-2005), Віктор Ющенко (2005-2010), Віктор Янукович (2010-2014, у 2015 році його позбавили статусу президента – ред.) та Петро Порошенко (2014-2019). 

Читайте також: Хто такий Володимир Зеленський. Біографія та статки

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів Президента України, у якому Петро Порошенко зі значним відривом програв актору та шоумену Володимиру Зеленському. Додамо, що Львівщина – єдина з усіх областей, де перемогу отримав Петро Порошенко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!