Київ

Ініціатива «Україна без сміття» передала притулку на Київщині термокилимки з перероблених рюкзаків

655 0
В ініціативі кажуть, що кожен бізнес в Україні повинен ставати соціально відповідальним та замислюватися про те, як його діяльність впливає на довкілля.
ФОТО: «УКРАЇНА БЕЗ СМІТТЯ»

ФОТО: «УКРАЇНА БЕЗ СМІТТЯ»

Ініціатива «Україна без сміття» передала притулку на Київщині термокилимки, які виготовили з перероблених рюкзаків. Про це ініціатива повідомила у Facebook.
 

Зазначається, на початку року команда компанії, що спеціалізується на доставці їжі, звернулася до «Україна без сміття» із запитом максимально екологічно і без шкоди для довкілля утилізувати зношені рюкзаки, що втратили зовнішній вигляд.

«Тоді ми подумали: рюкзаки не можна здати на переробку, а спалювати було б дуже шкода, адже матеріал з якого виготовлений рюкзак не втратив своїх якостей. То чому б не зробити з них термокилимки для тварин? Адже в притулках зараз так багато собак і котів, які потребують тепла й комфорту, а у волонтерів часто не вистачає фінансового ресурсу, щоб купити все необхідне для хвостиків», – діляться в ініціативі.

З’ясувавши, що потребу в килимках має Притулок для бездомних тварин «Сіріус», команда екоактивістів зв’язалися з пошивним цехом українського бренду, який відшив 945 килимків із 235 терморюкзаків.

При цьому відходів, які потребують утилізації після пошиття, залишається усього 10%, зазначають в УБС.

В ініціативі розповіли, що пошиття термокилимків продовжується  та додали, перш ніж викинути – слід звернутися до експертів у певній сфері та знайти відповідальніші рішення для відходів: «Рішення кожного свідомого бізнесу впливають не лише на довкілля, а й демонструють приклад для інших», – додали в УБС.  

Нагадаємо, ініціатива «Україна без сміття» відкрила першу сортувальну капсулу нового зразка на базі переобладнаного морського контейнера.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!