Інспекторці митного поста «Яворів» повідомили про підозру

2649 0
Посадовиця пропустила на митну територію України завантажену вантажівку, оформивши її як порожню.
Фото: Львівська прокуратура

Фото: Львівська прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру інспекторці митного поста «Яворів» Львівської митниці. Жінка вносила неправдиві відомості у систему митного оформлення «інспектор».

Джерело: Львівська обласна прокуратура, Офіс Генерального прокурора

За даними слідства, посадовиця пропустила на митну територію України завантажену вантажівку, оформивши її як порожню. Вона внесла недостовірні дані про відсутність вантажу в автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор» та долучила фото іншого порожнього транспортного засобу.

Читайте також: Експосадовця сільради на Львівщині підозрюють у розкраданні 69 мільйонів гривень

Це забезпечило вивіз товару на майже 5 млн грн. Унаслідок цього державі не сплатили митних платежів на близько 1,2 млн грн. Жінці оголосили про підозру за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення. Наразі вирішується питання про її відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що водії рейсового автобуса намагалися перевезти через кордон чоловіка призовного віку. Свої послуги вони «оцінили» у 2 тис. польських злотих. 

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!