Інститут мовознавства опублікував новий український правопис. Де завантажити

4255 0
Нову редакцію Уряд схвалив 22 травня.
Фото: fobies

Фото: fobies

Інститут мовознавства імені Олександра Потебні НАН України оприлюднив повний текст нової редакції українського правопису. Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив її 22 травня.

Після оприлюднення новий правопис вступає в дію, а правопис у редакції 1992 року втрачає чинність.

Нову редакцію правопису підготувала Українська національна комісія з питань правопису, що працювала у 2015-2018 роках. У новій редакції враховані окремі зауваги та пропозиції, висловлені під час громадського обговорення проекту.

Завантажити повну версію нового українського правопису можна на сайті Інституту мовознавства за посиланням.

Читайте також: Пів яблука та индик. Що змінює новий український правопис. Інфографіка

В Інституті мовознавства наголошують, що в оприлюдненому тексті нової редакції «Українського правопису» можливі деякі видавничо-редакційні корективи під час його підготовки до друку.

Нагадаємо, новий правопис передбачає зміну низки правил, вживання фемінітивів та використання паралельних форм для деяких слів іншомовного походження. Також українці менше писатимуть з великої букви в офіційних документах. Зазначається, що правопис не є вичерпним і роз'яснює найбільш поширені або спірні орфографічні положення.

ТЕГИ: правопис

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!