Інституту конвеєробудування у Львові продали з другої спроби за 90 мільйонів гривень

1792 0
Стартова ціна акцій становила 118 тисяч гривень, а зросла під час аукціону до 90 мільйонів гривень.

Проєктно-Конструкторський Інститут конвеєробудування у Львові, що на вулиці Базарній,20 продали за 90 мільйонів гривень через платформу «Prozorro.Продажі». Торги відбулися 30 квітня, найкращу ціну запропонувало ДП «Альянс Комерсант».

Читайте також: У Львові поблизу аеропорту зведуть багатоквартирний житловий комплекс

На продаж, регіональне відділення Фонду держмайна, виставляли пакет акцій розміром 72,7% статутного капіталу ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування». Йдеться про 19 приміщень, гаражів і корпусів. Також підприємство володіє земельною ділянкою поблизу Краківського ринку.  ТзОВ «Краківський Ринок» раніше було орендарем приміщень інституту.

У торгах 30 квітня взяли участь вісім покупців. Стартова вартість акцій була 118 тис. грн, під час аукціону ціна зросла у кількасот разів. Найбільшу суму – 90 мільйонів гривень, запропонувало ДП «Альянс Комерсант», на другому місці в аукціоні була компанія ТОВ «Галицька гільдія консалтингу», вона запропонувала  80 млн грн.

За інформацією із аналітичної системи YouControl, «Альянс Комерсант» зареєстроване у Львові 26 років тому. Основний вид діяльності компанії – неспеціалізована оптова торгівля. Кінцевий бенефіціарний власник підприємства – львів’янка Тетяна Ушкова. Утім серед уповноважених осіб (підписантів) вказаний Володимир Янків.

Він, до речі, пов’язаний із ТОВ «Галицька гільдія консалтингу», компанією, яка також брала участь у торгах, запропонувала 80 мільйонів гривень за акції. Володимир Янків вказаний як засновник цієї компанії. Вона займається діяльністтю у сфері права.

Читайте також: Лопатинський спиртзавод на Львівщині продали за 50 мільйонів

Інститут конвеєробудування є єдиним в Україні спеціалізованим проєктно-конструкторським інститутом із розробки та проєктування конвеєрів. У їхньому технічному архіві є понад 30 видів обладнання транспортних систем для механізації робіт, які були поставлені на виробництво більше 2-х тисяч підприємств. Сьогодні в інституті працюють 22 робітники.

Зазначимо, що власниками ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування», за даними платформи Youcontrol, є регіональне відділення Фонду держмайна у Львівській області (72%), ТзОВ «Краківський Ринок» (22,4%) та ще 42 особи мають частку 4,8%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!