Ірину Венедіктову звільнили з посади генпрокурорки

892 0
Звільнення генпрокурорки підтримали 264 депутати.
Фото: УП

Фото: УП

Верховна Рада звільнила Ірину Венедіктову з посади генеральної прокурорки України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Рада підтримала звільнення Ірини Венедіктової як генпрокурора України. Вона була присутня на засіданні. Звільнення відбулося з обговоренням. Як і на Комітеті, гучних заяв або звинувачень не було», — йдеться в повідомленні.

Додамо, що звільнення генпрокурорки підтримали 264 депутати.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відсторонив від посади генерального прокурора Ірину Венедіктову. Як йдеться в указі на сайті президента, генеральну прокурорку відсторонили відповідно до частини другої статті 11 закону «Про правовий режим воєнного стану», а за іншим указом, виконання цих обов'язків поклали на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Довідково

Ірина Венедіктова була на посаді генпрокурорки з 17 березня 2020 року. У команді президента вона відповідала за реформування судової системи. У липні 2019-го вона пройшла до Верховної Ради за списком президентської партії «Слуга Народу».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!