Із 1 вересня для поїздки в Білорусь потрібен буде закордонний паспорт

2340 0
Таке рішення ухвалив український уряд.
фото: lowcostavia.com.ua

фото: lowcostavia.com.ua

Кабінет міністрів сьогодні, 13 травня, ухвалив рішення, за яким із 1 вересня 2020 року виїзд українців на територію Білорусі буде можливим лише за закордонними паспортами. Про це повідомляє пресслужба уряду.

В уряді аргументують таке рішення покращенням захисту українців, адже у разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація власника триває довго і складно, на відміну від процедури із втратою закордонного паспорту. Друга причина – на перетин кордону потрібно буде менше часу, оскільки дані латиницею зчитуються спеціальними пристроями і перевіряються у базах.

Читайте також: Низка Телеграм-каналів «зливають» дані українців. СБУ почала розслідування

Водночас при в’їзді українців з Білорусі в Україну Державна прикордонна служба безперешкодно пропускатиме за внутрішніми паспортами.

Нагадаємо, уряд також ухвалив рішення про відновлення роботи пункту пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!