Із «Азовсталю», ймовірно, вийшло 1700 українських військових

1448 0
У розвідці Британії вважають, що росія перекине свої сили з Маріуполя для посилення операцій на Донбасі.
Фото евакуації українських військових з "Азовсталі" 17 травня/Alexander Ermochenko

Фото евакуації українських військових з "Азовсталі" 17 травня/Alexander Ermochenko

Із маріупольського металургійного заводу «Азовсталь», ймовірно, вийшло близько 1700 українських військових. Водночас там ще залишається невідома кількість наших захисників. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

У розвідці вважають, що росія перекине свої сили з Маріуполя для посилення операцій на Донбасі. Однак постійний опір українців у Маріуполі з початку війни означає, що російські сили в цьому районі мають бути переоснащені та відремонтовані, перш ніж їх можна буде ефективно передислокувати.

Читайте також: Біля Маріуполя супутник зафіксував третє місце масового поховання 

«Це може бути тривалим процесом, якщо виконувати його ретельно», – пояснюють у Міноборони.

Натомість російське командування зазнає тиску, щоб демонстративно досягти оперативних цілей. Це означає, що росія, ймовірно, швидко перерозподілить свої сили без належної підготовки, що загрожує їхньому наступниму виснаженню.

Нагадаємо, що сім автобусів з українськими захисниками Маріуполя, які були евакуйовані з «Азовсталі», прибули до тимчасово окупованої Оленівки у вівторок, 17 травня. Автобуси із захисниками Маріуполя супроводжували російські окупанти. Росіяни кажуть, що принаймні 256 українських військових здалися в полон, включно з 51 пораненим. Українська влада повідомляла про 264 військових, з них 53 поранених. Про те, чи залишалися ще військові на заводі, не повідомляли. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!