Із будинку в центрі Львова викинули на смітник вікно-ілюмінатор. Фото

21572 0
Будинок – зразковий приклад міжвоєнної модерністської забудови кіннця 1930-их років, архітектора Фердинанта Каслера, пам'ятка архітектури.
фото мирослави ляхович/фейсбук

фото мирослави ляхович/фейсбук

У Львові з квартири будинку-пам’ятки на вул. Герцена, 5 викинули на смітник вікно-ілюмінатор. Про це в себе на Фейсбуку повідомила львів’янка, працівниця Центру міської історії Мирослава Ляхович.

«Днями друзі побачили, як з квартири на вул. Герцена, 5 викинули вікно-ілюмінатор. Власник на запитання, чому викидає, сказав, що йому дує. До речі, знайомим, які купили квартиру з ідентичним вікном поверхами вище, чомусь не дує взагалі», – пише вона.

Читайте також: Які історичні брами та вікна у Львові реставруватимуть наступного року

Будинок, за словами Мирослави Ляхович, – зразковий приклад міжвоєнної модерністської забудови кіннця 1930-их років, архітектора Фердинанта Каслера. Він також є пам’яткою архітектури.

«Вікно розташоване на лицевому фасаді і є частиною архітектоніки будинку», – додає вона.

Зараз вікно забрали та мають передати до управління охорони історичного середовища ЛМР. Там обіцяли навідатися до власника квартири та взяти ситуацію під свій контроль.

Нагадаємо, що напередодні мешканці будинку на вул. Меретина, 8 викинули на смітник історичну браму, а мешканці на вулиці Устияновича, 8 на смітник викинули старі оригінальні двері.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!