Із львівських підприємств планують вивозити харчові відходи

2293 0
Регулювати втілення і роботу проекту буде ЛКП «Зелене місто».
Фото: business-idea.com.ua

Фото: business-idea.com.ua

У Львові створили пілотний проект, який передбачає збір і переробку харчових відходів, що утворюються внаслідок діяльності підприємств, установ та організацій міста. Відповідну ухвалу прийняли сьогодні, 7 березня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Створенням, організацією роботи проекту та укладанням договорів із львівськими підприємствами буде займатись ЛКП «Зелене місто», яке має розробити кошторис для старту проекту.

Читайте також: Громадські організації отримають кошти з міського бюджету на проекти сортування сміття

«Ми пропонуємо разом і підприємством збирати саме харчові відходи, транспортувати їх на полігон, наприклад, на полігон у селі Воля Гомулецька, де є екологічний коледж, здійснювати там переробку», –  зазначила керівниця департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Ініціатором проекту з вивезення харчових відходів за межі міста є ГО «Пермакультура в Україні». Поки проект однорічний і передбачає укладання угод із підприємствами, встановлення контейнерів, організація вивезення сміття на полігон, його переробку та утилізацію.

 

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!