Після смерті пацієнтів із Covid-19 із посади пішов директор Жовківської лікарні

1038 0
Виконувати обов’язки директора медзакладу на час визначення переможців конкурсу буде заступник Володимир Боровик.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Від сьогодні, 15 лютого, з посади директора КНП «Жовківська лікарня» пішов Ігор Шевців. Як повідомив він у коментарі Tvoemisto.tv, заяву на звільнення написав за власним бажанням через стан здоров'я.

«Не керую закладом від сьогодні. Заяву на звільнення написав сам через стан здоров'я. Але в лікарні й надалі працюватиму, зокрема, буду займатися організацією охорони здоров'я в медзакладі», – каже Ігор Шевців.

Читайте також: В лікарні в Жовкві через відсутність електроенергії померли двоє пацієнтів

Наступний етап, за розпорядженням міського голови Олега Вольського, буде відкритий конкурс для визначення нового керівника установи, про який повідомлять згодом. Виконувати обов’язки директора медзакладу на час визначення переможців конкурсу буде заступник Володимир Боровик.

Додамо, що 64-річний Ігор Шевців Жовківською центральною районною лікарнею керував майже 15 років. У листопаді минулого року у Жовківській районній лікарні через відсутність електропостачання померли двоє людей, які були підключені до апаратів ШВЛ. Через випадок голова Львівської ОДА Максим Козицький ініціював подання про звільнення голови Жовківської РДА та головного лікаря Жовківської районної лікарні – через смерть пацієнтів з коронавірусом. 

Читайте також: У Жовківській лікарні кажуть, що відімкнення світла не могло бути причиною смерті пацієнтів на ШВЛ

Нагадаємо, що за фактом смерті пацієнтів поліція відкрила кримінальне провадження. Попередня причина смерті – дихальна недостатність. Також правоохоронці встановили, що у лікарні наявні два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла, проте їх задіяно не було.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов уточнив, що лікарі боролися за життя цих пацієнтів за допомогою мішка Амбу. При тому, що лікарня, де сталося це, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично. За його словами, на місце терміново направили комісію, щоб з’ясувати всі обставини. Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні.

Ольга Шведа

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!