Київ

Із забудовника на столичній Татарці стягнули 14,5 млн грн на благоустрій

361 0
Девелопер виконав рішення суду

Компанія, що у 2021 році побудувала багатоповерховий житловий будинок по вулиці Загорівській у Шевченківському районі Києва, добровільно виконала рішення Господарського суду та повернула місту 14,5 млн грн для розвитку інфраструктури столиці. Про це повідомила прокуратура Києва.

У 2021 році девелопер звів багатоповерхівку на вулиці Багговутівській (нині Загорівська), але вирішив не інвестувати в розвиток інфраструктури міста. У зв’язку з цим прокурори подали позов до Господарського суду, який підтримав їхні вимоги та змусив забудовника виплатити місту 14,5 мільйонів гривень як пайовий внесок.

Таким чином, гроші були переведені до міського бюджету.

У прокуратурі підкреслили, що внесення пайової участі при будівництві багатоквартирних житлових комплексів є безпосереднім обов’язком забудовників, і ці кошти повинні використовуватися для задоволення потреб місцевих мешканців.

Зазначимо, що йдеться про ЖК "Багговутівський" від від Галжитлобуд та ВІР Західбуд.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!