Кабінет освідування водіїв запрацює у Львові у травні

2122 0
ЛОДА виділила гроші на його роботу.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Із обласного бюджету Львівщини на підтримку медзакладів виділили 36 млн грн, з яких 1 млн використають для відновлення роботи кабінету освідування водіїв. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Кабінет освідування – це спеціалізований кабінет для проведення медичних оглядів водіїв на виявлення стану алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Читайте також: Львів'ян просять долучитись до опитування про нетверезе водіння

Як розповів заступник голови ЛОДА Іван Собко, Львівська міська рада долучилась до співфінансування роботи кабінету освідування водіїв, виділивши 1 млн грн.

Кабінет запрацює на базі Львівського обласного медичного центру превенції та терапії узалежнень, що на вулиці Кульпарківській, 95. За попередніми підрахунками, на утримання кабінету до кінця року необхідно 3,5 млн грн.

Нагадаємо, у 2017 році у Львівському обласному наркодиспансері закрили кабінет огляду на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння на вул. Науковій, 49. Із того часу у Львові працювали два кабінети огляду: у лікарні швидкої допомоги та у 8-й клінічній лікарні, але освідування там не проводили через відсутність реактивів.

Тоді львівські активісти створили петицію про відновлення кабінету, що набрала необхідну кількість голосів. Утім, бракувало коштів. Область просила Львів співфінансувати роботу кабінету освідування водіїв, адже більшість порушників є львів'янами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!