Кабмін дозволив реєструвати авто та замовляти нові номери онлайн

1187 0
Постанова уряду набуде чинності через 3 місяці від дня його опублікування.
Фото: EVGENY TCHEBOTAREV ON UNSPLASH

Фото: EVGENY TCHEBOTAREV ON UNSPLASH

Кабінет міністрів дозволив замовляти номерні знаки та подати заяву на реєстрацію/перереєстрацію транспортного засобу онлайн. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий, повідомляє пресслужба МВС.

Постанова уряду набуде чинності через 3 місяці від дня його опублікування. Наразі центр МВС у співпраці з Мінцифрою готує технічну здатність для повноцінної реалізації цифрових послуг.

Читайте також: Водійські права та техпаспорт у «Діії» показуватимуть у польському mobywatel

Відтак, реєстрація та перереєстрація транспортного засобу буде доступна онлайн через Електронний кабінет водія або «Дію». Ухвалені урядом зміни також передбачають можливість замовлення номерних знаків.

Крім того, автовласники у зручний для себе час можуть замовити проведення експертного дослідження ТЗ з отриманням відповідного висновку, який буде дійсний протягом 10 днів.

«Слід зазначити, що після впровадження відповідних нововведень громадяни зможуть робити вибір між отриманням послуг онлайн та традиційно (у сервісному центрі МВС)», — уточнив заступник міністра внутрішніх справ.

Читайте також: Отримати посвідчення водія відтепер можна за спрощеною процедурою 

Нагадаємо, що у застосунку «Дія» знову активні посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Від початку повномасштабного вторгнення росії документи приховали у цілях безпеки. Також з 24 липня в Україні діють нові правила отримання водійського посвідчення. Зокрема теоретичну та практичну частини підготовки та перепідготовки водіїв розмежують. 
Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!