Кабмін опублікував розпорядження з перспективним планом ОТГ на Львівщині. Карта

5518 0
На Львівщині буде 73 об'єднані громади.
ілюстративне фото: digileaders.com

ілюстративне фото: digileaders.com

Кабмін оприлюднив розпорядження про затвердження перспективного плану формування територій громад Львівської області, хоча його затвердили ще 27 травня. Загалом на Львівщині має бути 73 ОТГ.

Читайте також: Мінрегіон оприлюднив проєкт семи майбутніх районів Львівщини

Львівську ОТГ затвердили у складі 11-ти громад та 18-ма населеними пунктами, разом із суперечливими Винниками та Брюховичами. До Львівської ОТГ ввійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади. Додамо, що Львів хотів приєднати 20 ближніх сіл та містечок, втім уряд дозволив Мурованому та Сокільникам створити власні громади.

Мешканці навколишніх населених пунктів неодноразово перекривали дороги у Малехові, Винниках, Дублянах, Грибовичах та Підрясному у знак протесту проти приєднання до Львова.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Як уточнив у коментарі Тvoemisto.tv т. в. о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда, громади мають право оскаржувати рішення Кабміну. Він сподівається, що вибори 25 жовтня відбудуться уже на новій адміністративно-територіальній основі. Щодо Львівської ОТГ, то «м’яч буде» на стороні міської ради, каже посадовець. 

Наступним етапом депутати Верховної ради мають погодити у Львівській області сім районів замість 20: Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!