Кабмін послабив карантинні обмеження для церков

2852 0
Дозволено проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 квадратних метрів.
Фото: МоeMisto

Фото: МоeMisto

Кабінет міністрів дозволив проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 квадратних метрів. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив прем’єр-мністр України Денис Шмигаль, звітуючи про рішення, які нині прийняли під час засідання Кабміну.

Додамо, що іншими рішеннями Уряд дозволив кафе та ресторанам з 5 червня приймати відвідувачів у приміщеннях.

З 5 червня поновити внутрішнє авіаційне сполучення, а з 15 червня – міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

Читайте також: 25 футболістів ФК Карпати захворіли на коронавірус

Окрім того, з 5 червня дозволено особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;

Та проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Як зазначає Денис Шмигаль, у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Нагадаємо, за добу на Львівщині зафіксовано 96 позитивних ПЛР-тестів, а загалом 1 830 інфікованих коронавірусом. Область все ще перебуває на першому етапі карантину і наступне засідання комісії ТЕБі НС, на якому його могли б послабити відбудеться 5 червня. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!