Кабмін прогнозує нову хвилю переселенців зі Сходу на Захід України

3804 0
Вона почнеться напередодні опалювального сезону.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Кабмін прогнозує нову хвилю внутрішнього переміщення зі сходу на захід України. Вона почнеться напередодні опалювального сезону. Про це повідомила віцепрем'єрка з питань реінтеграції Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

За її словами, Запорізька область і місто Енергодар в її північно-західній частині фактично відрізані від газопостачання. Відновити його поки немає можливості. Через це мешканці будуть змушені їхати і шукати притулок на Заході України.

Читайте також: На Львівщині додатково виділили 50 млн грн на облаштування місць для проживання переселенців

Вона додала, що зареєстровані тільки 4,5 млн переселенців, хоча насправді йдеться про майже 7 млн людей.

Нагадаємо, серед переселенців, які переїхали на Львівщину, чверть опитаних досі не визначилися, що робити далі та не мають планів на майбутнє. 10% людей планують залишитися тут у довгостроковій перспективі. Ще 40% мають намір перебувати на Львівщині, доки не з’явиться можливість повернутися додому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!