Кабмін ухвалив зміни щодо роботи дитсадків. Чого вони стосуються

826 0
Укриття в ЗДО будуть доступними лише для учасників освітнього процесу.
Фото умовне

Фото умовне

Уряд ухвалив рішення щодо роботи дошкільних навчальних закладів. Вони стосуються перебування в захисних укриттях, а також дітей, які тимчасово змінили місце проживання. Про це інформує пресслужба Міністерства освіти та науки.

«По-перше, запропоновано створити у закладах дошкільної освіти окремі різновікові групи для дітей, що тимчасово змінили місце проживання внаслідок повномасштабного вторгнення. На період відсутності дітей їх можуть перевести, за заявою батьків, до спискового складу різновікових груп, тобто вони залишаться на обліку цього ЗДО», – йдеться у повідомленні.

Якщо ж дитина повернеться до зареєстрованого місця проживання, то батьки можуть написати заяву. Тоді дитину переведуть з окремої різновікової групи до тієї групи, що відповідає її віку. А у разі відсутності вільних місць — до іншого закладу.

Читайте також: МОН рекомендує запровадити у школах психологічні хвилинки

Інше рішення передбачає, що в захисних укриттях садочків зможуть перебувати лише учасники освітнього процесу. 

«Це необхідно для того, щоб діти мали гарантований доступ до безпечного освітнього простору», – пояснили у Міносвіти.

Нагадаємо, Міносвіти оприлюднило перелік шкіл, які навчатимуть дітей-біженців, що перебувають за кордоном, українознавчого компоненту. Серед них є одна школи із Львівщини.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!