МОН рекомендує запровадити у школах психологічні хвилинки

946 0
За останній рік психологічний стан школярів погіршився.

Українським школам рекомендують проводити під час занять психологічні хвилинки. Таким чином, вважають у Міносвіти, варто знімати у дітей стрес та налаштовувати на заняття.

«Повномасштабна війна російської федерації проти України критично впливає на стан психологічного здоров’я учасників освітнього процесу та безпосередню організацію навчання. За останній рік погіршився психологічний стан здобувачів освіти, майже вдвічі у порівнянні з початком лютого 2022 року збільшилася кількість учнів/учениць, які почуваються тривожно, напружено, у півтора рази — втомлено», – йдеться у листі МОН.

А тому рекомендують учителям під час уроку впроваджувати психологічні хвилинки, які допоможуть школярам впоратися зі стресом та його наслідками та емоційно налаштуватися на урок. Крім того, це сприятиме приємній атмосфері, яка дасть змогу дітям розслабитися та відновити відчуття безпеки.

Читайте також: Звідки брати людей, або Чому в школах Львова бракує першокласників

У відомстві пропонують вчителям користуватися навчально-методичним посібником «Психологічна хвилинка». Він містить 108 коротких ефективних відеотренінгів.

Нагадаємо, що У Державній службі якості освіти заговорили про можливі зміни в тривалості навчання вже у 2024 році.  Тvoemisto.tv з’ясувало, хто зі школярів потрапить під реформу, що змінилося в початковій та базовій середній освіті та чого чекати від старшої профільної у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: освіта, МОН

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!