Кабмін збільшив фінансування потреб ветеранів. На що і скільки передбачили у бюджеті-2024

594 0
На запровадження інституту помічника ветерана витратять 4 млрд грн
Фото умовне

Фото умовне

У проекті держбюджету на 2024 рік уряд збільшив фінансування потреб ветеранів на 7,5 млрд грн (удвічі більше, ніж у 2023 році), тобто до понад 14 млрд гривень. Про розповіли у пресслужбі Міністерства фінансів.

«Це дозволить якісно і комплексно надавати всеохоплюючу підтримку громадянам, які захищали незалежність нашої держави. А саме суттєве збільшення бюджетних асигнувань для реалізації ветеранської політики, що включає комплексні підходи до реабілітації, медичного обслуговування, житлового забезпечення, та інших форм підтримки ветеранів та їхніх сімей, сприятиме швидшому й ефективнішому вирішенню їх проблем і потреб», – йдеться у повідомленні. 

На що витратять гроші

У Мінфіні кажуть, що 4 млрд гривень витратять на запровадження інституту помічника ветерана. Це проєкт для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншим легше пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, гарантовані їм державою. Загалом в країні працюватимуть 15 тисяч помічників.

Для надання реабілітаційних і психологічних послуг ветеранам та членам їх сімей у бюджеті передбачено 2,6 млрд гривень.

На заходи з зубопротезування передбачено 750 млн гривень.

Читайте також: Мобілізація на Львівщині. Яке може бути покарання за неявку до військкомату після отримання повістки

Для забезпечення житлом ветеранів, у першу чергу осіб з інвалідністю, заплановані виплати для понад 2 тисяч осіб. На це передбачено в бюджеті близько 6 млрд грн.

Для створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища враховані кошти у сумі 516 млн гривень.

На фінансову підтримку ветеранів через Український ветеранський фонд передбачено 248 млн гривень.

Нагадаємо, у Львівському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки пояснили, як отримати статус ветерана військової служби.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!