Камерний концерт «Не тільки Моцарт!» транслюватимуть онлайн. Де подивитися

2126 0
Львів’ян запрошують переглянути унікальний музичний проект у рамках LvivMozArt.

Спеціальний проект «Не тільки Моцарт!» у рамках фестивалю LvivMozArt презентують Львівська національна музична академія імені Лисенка, Національна академія мистецтв України та благодійний фонд VERE MUSIC FUND.

Молоді українські музиканти, які отримують підтримку фонду для участі в міжнародних музичних конкурсах, виконають твори Франца Ксавера Моцарта. Більшість з них вперше прозвучать в Україні. Скрипкова соната фа мажор та фортепіанні мініатюри львівського Моцарта – таким буде перше відділення концерту. У другому відділенні прозвучать сонати Гайдна та Бетховена. Тож слухачі зможуть оцінити творчість молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта на фоні музики віденських класиків та поза тінню його великого батька, інформують організатори.

Концерт відбудеться в залі Львівської національної музичної академії (вул. Нижанківського, 5), яка була заснована завдяки педагогічній та громадській діяльності Франца Ксавера Моцарта. Початок о 16.00. Завершиться концерт орієнтовно о 18 годині.

Трансляцію наживо можна переглянути на сайті, а також на Facebook-сторінці медіа-хабу «Твоє місто».

Програма


Учасники: Антоній Баришевський (Україна), фортепіано, Станіслав Гумінюк (Україна), фортепіано, Олексій Канке (Україна – Австрія), фортепіано, Антуанетта Міщенко (Україна), фортепіано, Віра Симчич (Україна), скрипка, Костянтин Товстуха (Україна – Італія), фортепіано. Спеціальний гість – Йожеф Ермінь (Україна), фортепіано.

Твори Франца Ксавера Моцарта:

Варіації для фортепіано на тему української народної пісні «У сусіда хата біла» ре мінор, op.18.
Чотири танці для фортепіано: марш (1809), лендлер (1810), два німецьких танці (1812).
Скрипкова соната фа мажор, op. 15.
Варіації для фортепіано на невідому тему соль мажор, op.13.
Варіації для фортепіано на тему Менуету з фіналу опери Вольфганга Амадея Моцарта «Дон Жуан», op.2.
Фінальна редакція Рондо фа мажор Вольфганга Амадея Моцарта для фортепіано (1802).

Йозеф Гайдн, Соната для фортепіано ля мажор.
Йозеф Гайдн, Соната для фортепіано ре мажор.
Йозеф Гайдн, Соната для фортепіано соль мажор.
Людвіг ван Бетховен, Соната для фортепіано №22.
Людвіг ван Бетховен, Соната для фортепіано №30.

Нагадаємо, з 18 по 25 серпня у Львові триває Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt – мистецький проект, який об'єднує найкращих музикантів України та світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!