У Львові стартує фестиваль LvivMozArt. Програма, локації, квитки

4719 0
З 18 по 25 серпня у Львові триватиме Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt – мистецький проект, який об'єднуватиме найкращих музикантів України та світу.
фото Богдана Ємця

фото Богдана Ємця

Чому Львів?

Львів – унікальне місто на перехресті східної та західної музичних культур, яке гідне приймати один із найпотужніших фестивалів класичної музики в Європі.

Чому Моцарт?

Франц Ксавер Моцарт – син геніального Вольфганга Амадея Моцарта, знаний педагог, піаніст, диригент, композитор. У 1808-1838 рр. жив у Львові й активно творив музичне середовище міста. Він заснував хорове Товариство святої Цецилії, яке стало, по суті, першою музичною спілкою міста, що створило нову європейську традицію виконання класичної музики. Тож львів’яни можуть пишатися, що постать Франца Ксавера причетна до історії Львова.

Inspired by Mozart. Чому LvivMozArt?

«Натхнені Моцартом, який свого часу змінював Львів, сьогодні ми творимо нову музичну історію, нові формати та нові традиції», – зазначають організатори.

Читайте також: Моцарт у депо. У Львові відбувся концерт-тізер фестивалю «LvivMozArt». Фоторепортаж

Як зазначили під час прес-конференції, квитки на фестиваль коштуватимуть 200 – 800 гривень, чимало подій будуть безкоштовними. Детальніше читайте на офіційному сайті.

Нагадаємо, як розповів під час грудневого концерту-тізеру Tvoemisto.tv львівський ресторатор, один із організаторів LvivMozArt Марк Зархін, ініціатором фестивалю стала Оксана Линів, яка народилася в Бродах, вчилася у Львівській консерваторії, працювала диригенткою Мюнхенської опери, а тепер очолює оперу Ґраца і філармонійний оркестр цього ж австрійського міста.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!