Київ

Канада допоможе добудувати Музей Голодомору

785 0
Виділені кошти міжнародної допомоги на добудову музею не можна буде витратити на військові потреби

Уряд Канади виділить кошти для добудови другої черги Музею Голодомору-геноциду в Києві. Про це повідомили в пресслужбі музею.

Там зазначили, що такі домовленості вдалося досягти під час поїздки Президента України Володимира Зеленського до Оттави.

«Хочу подякувати уряду Канади за готовність виділити кошти для добудови Музею Голодомору-геноциду. Символічно, що саме Канада підтримає Україну у збереженні її історичної пам’яті», — зазначив він.

Нардепка Ірина Констанкевич наголосила, що виділені кошти міжнародної допомоги на добудову музею не можна буде витратити на військові потреби.

«Ціна введення в експлуатацію музею становить 450 млн, а законсервувати будівництво — близько 300 млн. Ми маємо зобов’язання перед нашими партнерами – ці кошти не можна витрачати на оборону. Маємо захищати і культуру, й історичну пам’ять, тому щира подяка тим урядам тих держав, які це розуміють і надають безпрецедентну підтримку!», — сказала народна депутатка.

Нагадаємо, що останнім часом почастішали випадки, коли громадськість висловлює обурення через витрати коштів на інші потреби окрім військових, зокрема, скандал супроводжував заміну радянського герба на Тризуб на щиті батьківщини-матері за 36 млн грн, або будівництво музею Голодомору за півтора мільярда грн. Зрештою президент Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про виділення додаткових 573,9 мільйона гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору.

Водночас зазначимо, що на культуру разом з інформаційною політикою і спортом у 2023 році витрачено 0,27% державного бюджету. Загалом видатки на культуру й інформаційну політику у бюджеті становлять 8,7 мільярда гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!