Канцлер Австрії їде до путіна «наводити мости»

805 0
Він також має намір говорити про воєнні злочини, які чинить росія.
Канцлер Австрії Карл Нехаммер

Канцлер Австрії Карл Нехаммер

Канцлер Австрії Карл Нехаммер у понеділок, 11 квітня, планує відвідати росію та зустрітися з володимиром путіним. Мета візиту – «навести мости», передає Лівий берег. 

Нехаммер стане першим очільником країни-члена ЄС, який вперше від початку війни з Україною зустрінеться з путіним. За повідомленнями, візит канцлера погоджений із лідерами ЄС

Як повідомив Негаммер журналістам, він має намір говорити з путіним про можливість діалогу росії з Україною та про воєнні злочини, скоєні в Україні. 

«Мій людський обов’язок – зробити все можливе, щоб закінчити цю війну чи хоча б створити гуманітарні коридори. Окрім телефону, має бути й особиста дипломатія ... І так, я також розгляну воєнні злочини»

Читайте також: Зміна командування росії не вплине на плани України

Зазначимо, що у суботу, 9 квітня, Негаммер провів у Києві переговори з президентом України Володимиром Зеленським, засудивши російську агресію та пообіцявши політичну та гуманітарну підтримку.

Австрія – нейтральна країна, яка не входить до НАТО, вона не постачає Україні зброю.

Раніше у ролі посередників на російсько-українських переговорах намагалися виступати премʼєр-міністр Ізраїлю і президент Туреччини. Наразі не оголошено, з якими конкретними пропозиціями їде до путіна канцлер Австрії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!