Політична реклама

Картопля та болгарський перець вбережуть організм від переохолодження

1269 0
Коли за вікном тріскучі морози, зігріватися можна не тільки за допомогою одягу й обігрівача. Для того щоб в принципі менше мерзнути, варто їсти спеціальні продукти.

Як зазначає видання "ВКурсе" потрібно вживати такі продукти: 

 

Гарячі напої

Гарячий чай з лимоном або журавлиною — перевірений рецепт, але взимку хочеться різноманітності. Альтернативою їм стане міцний чорний чай з подрібненим або меленим перцем. Трав‘яний чай можна зробити з м’яти, фенхелю, шипшини або ромашки. Не варто забувати про такі смачні та корисні напої, як молоко з медом і збитень. А урізноманітнити смакову палітру допоможуть ягідні морси.

Овочі

Картопля та болгарський перець, це не тільки смачно, але і корисно. У них міститься значна кількість калію, що зміцнює стінки судин і підвищує їх еластичність. Різні салати з буряком стануть корисним доповненням до основних страв, адже сік буряка — відомий засіб для схуднення. Також допоможуть зігрітися страви з помідорів, турнепсу, моркви, зелені, гарбуза та гороху.

Злакові, ягоди і сухофрукти

Всі найнеобхідніші та корисні речовини знаходяться в злаках. На сніданок можна готувати каші з пшениці, геркулеса й гречки. Остання надасть профілактичного впливу на вени. Вітамін В, що міститься в різних злакових, благотворно вплине на роботу нервової системи і гарантує спокійний здоровий сон.

Ягоди заряджають гарним настроєм і вітаміном С. Обліпиха та чорна смородина — чемпіони за вмістом цього івтаміна. А ще ягідні мікси стануть відмінною основою для приготування різноманітних морсів, молочних коктейлів і домашніх смузі.

Додаткове тепло дають організму горіхи, особливо мигдаль, кешью, волоські горіхи та фісташки, а також солодкі сухофрукти: ізюм, фініки та інжир.

Спеції та прянощі

У холодну пору року варто приділити увагу спеціям та приправам, адже пекучі речовини подразнюють рецептори, змушують кров швидше рухатись по судинам і переносити тепло, а також спалювати жир. Для додання блюдам гостроти і неповторного смаку можна використовувати червоний або чорний перець, каррі. У чай можна додати імбир.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!