Картини, на яких зображені львівські волонтери, представлять у Парижі та Нью-Йорку

970 0
Виставка була розміщена на площі Ринок і незабаром її побачить світ.
фото: міністерство культури

фото: міністерство культури

Львівські волонтери та фельдшерка-захисниця Маріуполя з Луцька стали героями картин, які побачать в Нью-Йорку та Парижі. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики. 

Волонтерам присвятили масштабний мистецький проєкт Nezlamni.UA, який об’єднає живопис, літературу та музику, щоб розповісти про їхню звитягу не тільки в Україні, а й на весь світ – від Парижа до Нью-Йорка.

Першими виставку побачили жителі Львова: експозиція, присвячена українським героям-волонтерам, була розміщена 1 травня на Площі Ринок. Тоді ж відбулась пресконференція  з нагоди презентації мистецького проєкту Nezlamni.UA Благодійного фонду «Культура.UA». Основною темою стало обговорення питань мистецтва під час війни.

Під час події т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зазначив: «Виставка в рамках проєкту Nezlamni.UA є не просто елементом, або однією зі складових промоції української культури, це є дуже важлива справа щодо поширення знань серед іноземців про наші сучасні мистецькі досягнення та про Україну у цілому. Адже, на жаль, досі за кордоном є лише поверхневе уявлення про українську культуру».

Читайте також: Як волонтери допомагають біженцям на вокзалі у Львові

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!