На правах реклами

Кава і морозиво у ротонді. Як відомий бренд відновив пам’ятку в парку Львова

10170 0
Взяли участь в онлайн-аукціоні, щоб відкрити кав’ярню у Стрийському парку Львова. У 100-літній ротонді, яка є комунальною власністю, тепер діє заклад мережі «П’яна вишня». Як минув аукціон та чи вдалося втілити все заплановане – розпитали в самих орендарів.
ФОТО РОТОНДИ ДО І ПІСЛЯ РЕСТАВРАЦІЇ / ЗІ СТОРІНКИ "П

ФОТО РОТОНДИ ДО І ПІСЛЯ РЕСТАВРАЦІЇ / ЗІ СТОРІНКИ "П'ЯНОЇ ВИШНІ" У FACEBOOK

Все зрозуміло та чітко – так характеризує роботу із державною електронною торговою системою Прозорро.Продажі піар-директор холдингу емоцій «!Fest» (прим.ред. власник мережі «П’яна вишня») Тарас Маселко. Пакет необхідних документів вдалося зібрати доволі швидко, як і стати учасником аукціону. Під час торгів вартість оренди зросла з десяти до 165 тисяч гривень.

«Будівля впродовж багатьох років не використовувалась. Але ми вирішили брати участь в державному онлайн-аукціоні і поборотися за цей об’єкт. Торги відбувалися доволі просто, попри велику кількість учасників. Якщо не помиляюсь, їх було 12. Наша максимальна ставка була на другому місці, але переможець відмовився. Тож об’єкт таки став нашим», – каже Тарас Маселко.

За його словами, це хороша локація та цікава будівля, адже в парку завжди людно і холдинг хотів відкрити кафе саме тут. До відкриття переможець аукціону провів ремонтні роботи відповідно до вже затвердженого проєкту –  це одна з умов оренди. Аби привести ротонду до ладу та зберегти її автентичність, вклали мільйони гривень.Також вимостили майданчик перед самою ротондою та завели в середину комунікації. Утім всі інвестиції – цілком виправдані, зауважує представник «П’яної вишні».

«Хочу звернути увагу на те, що кожен бізнес має розуміти, які капіталовкладення для нього виправдані. Для нашої мережі такі витрати були прийнятними, і ми раді, що тепер у нас є ще один заклад, який, до того ж, гармонійно оновив історичну будівлю у парку».

Це – перший заклад мережі, який відрізняється своїм меню: тут і кави можна випити, і пляцків та морозива поїсти – кожен обере собі щось до смаку.

Починаючи з 2020 року і до сьогодні Львівська міська рада здала в оренду через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі понад 370 обʼєктів. Електронні торги забезпечують прозорість процесу та чесну конкуренцію, а відтак – ринкову ціну за лот. Але головне, що система дає можливість місту діяти в процесах управління майном по-господарськи й ефективно управляти своїм майном, говорить начальниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун.

«Завдяки такому підходу ми отримуємо більшу конкуренцію, а відповідно – справді ринкову ціну оренди чи приватизації об’єктів комунальної власності. Вважаю це великим досягненням для міст. Наприклад, коли орендар укладає договір не вперше, перевищує термін, продовження договору можливе виключно через аукціон. І відповідно ми отримуємо ринкову ціну оренди чи приватизації. До того ж, Прозорро.Продажі передбачає чіткі правила для всіх учасників – така прозорість гарантує бізнесу стабільність».

Завдяки електронним торгам щорічно до місцевого бюджету Львів заробляє щонайменше 4,7 млн гривень. В аукціонах беруть участь як фізичні, так і юридичні особи з будь-якого куточка України.

Щоб орендувати унікальну нерухомість, яку виставляє тільки держава або громада, потрібно обрати на сайті державної електронної системи цікавий для себе обʼєкт для оренди з-поміж інших. Наприкінці сторінки кожного лота є перелік акредитованих в системі Прозорро.Продажі майданчиків, через які кожен може взяти участь в електронних торгах. Користувачі можуть обрати будь-який з них і менеджери майданчика безкоштовно допоможуть подати заявку на участь в аукціоні та підготуватися до торгів. У разі перемоги учасника його майданчик також проконсультує щодо підписання необхідних документів та оплати за обʼєкт. А за оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у Telegram-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!