Київ

Керівник КП, яке брало участь у будівництві Подільського мосту, отримав підозру

598 0
За даними слідства, він на 24 мільйони гривень завищив витрати на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту.
Фото: ОГП

Фото: ОГП

Столична прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов'язків директора комунального підприємства «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва».  Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Правоохоронці встановили, що у квітні 2017 року комунальне підприємство та генпідрядник уклали договір генпідряду щодо виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу у Києві. У червні 2023 року КП, генпідрядник та підрядна організація підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з витратами на експлуатацію машин, дизельних компресорів, кранів, насосів, бурової установки за завищеними цінами.

За висновками будівельно-технічної експертизи, завищення витрат на оренду техніки перевищує 24 мільйони гривень.

Слідство також встановило, що кошти перерахували на рахунок фіктивного підприємства під виглядом закупівлі господарських товарів та запчастин. Потім їх перевели у готівку і розподіляли між фігурантами.

Щоб відшкодувати збитки, рахунки всіх залучених підприємств арештували.

Раніше посадовцю КП прокуратура вже повідомила про підозру у службовій недбалості за іншим фактом протиправної діяльності під час будівництва Подільського мосту. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що керівник генпідрядної організації, що займалась будівництвом Подільського мосту, піде під суд.

Крім цього до суду скерували обвинувальні акти відносно двох субпідрядників. У межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування ними збитків на суму 3 млн грн.

Зазначимо, раніше повідомлялося про завершення досудового розслідування відносно ще трьох фігурантів цього провадження, а саме щодо першого заступника керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» – замовника робіт, та керівника генпідрядної організації (останні ознайомлюються з матеріалами провадження в порядку ст. 290 КПК України). А також щодо керівника підрядної організації, обвинувальний акт відносно якого у січні 2023 року вже скеровано до суду для розгляду по суті.

У жовтні 2021 року Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозри у справі про розкрадання приблизно 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!