Керівництво державної шахти на Львівщині підозрюють у торгівлі людьми

1286 0
Керівникам підприємства загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Фото: Відродження

Фото: Відродження

Керівництво шахти на Львівщині підозрюють у торгівлі людьми. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Про це повідомила поліція Львівської області.

«Двоє працівників однієї з шахт Державного підприємства «Львіввугілля», які перебувають на посадах підземних електрослюсарів, безпідставно отримували заробітну плату не перебуваючи на робочих місцях. Натомість вони будували дачу своєму керівництву. Тепер керівникам підприємства загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Відомо, що із липня 2023 року керівники шахти дали завдання своїм підлеглим-електрослюсарям ремонтувати дачні будинки, а також побудувати дачний будинок заступнику директора шахти. За вказівкою керівників, вони проводили табелювання та нараховували цим працівникам заробітну платню так, ніби вони виконували свої обов’язки в шахті, працюючи в повну робочу зміну.

Наразі кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) та ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ . Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Раніше депутат Червоноградської районної ради Олександр Клімов повідомив, що йдеться про шахту «Відродження», де нещодавно відбулись обшуки. Також він додав, що у справі фігурують заступники директора, керівники різних дільниць управління та працівники шахти. 

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці викрили мешканку Харківської області віком 27 років, яка організовувала виїзд дівчат у Європу з метою подальшого працевлаштування їх у секс-індустрії.  

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!