Кількість прийнятих пологів у львівських лікарнях зменшилася. У чому причина

3497 0
Впродовж року стаціонари пологових Львова заповнюються на 44,6%.
Фото умовне

Фото умовне

У пологових будинках Львова, що входять до Третього територіального медичного об'єднання, налічують близько 202 стаціонарних місць. Впродовж року вони заповнюються на 44,6%. Про це під час дискусії  Tvoemisto.tv «Львів медичний. Як у місті та регіоні реформують заклади охорони здоров’я» повідомила очільниця Третього ТМО Леся Кобецька.

«В 2022 році ми прийняли 3500 пологів, але порівняно з 2021-им ця кількість зменшилася на третину. За даними січня і лютого 2023-го, також знижується. В країні війна, є демографічні проблеми, багато жінок виїхали за кордон, багато їдуть туди народжувати, зокрема в Польщу», – зазначила вона.

Читайте також: Чому в комунальних лікарнях платні послуги КТ та МРТ. Пояснення

За її словами, ще у 2019 році  пологові на Мечникова й Раппопорта були дуже активні – не працював перинатальний центр, був закритий пологовий будинок обласної клінічної лікарні, тому вони брали на себе усе навантаження.

«У стаціонарі на Мечникова є 40 лікарів, які працюють на чверть чи навіть на пів ставки. Маємо висококваліфікованих спеціалістів, які приймають по 300 пологів на рік, щоденно працюють, оперують», – підкреслила Леся Кобецька.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv з’ясовувало чому формують у Львові спроможну мережу медичних закладів, чи можлива синергія державної та приватної медицини, на що найбільше скаржаться пацієнти і як можна вирішити ці проблемні моменти. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!