Кількість зовнішньої реклами у Львові планують зменшити на половину

2218 0
Йдеться про рекламу на великогабаритних конструкціях, холдерах та сітілайтах. Без змін залишиться кількість реклами на конструкціях, вмонтованих в зупинкові павільйони, та вивісок.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Львівська міська рада з нового року хоче мінімізувати кількість зовнішньої реклами в місті. Про це на засіданні виконавчого комітету Львова заявив 22 жовтня міський голова Андрій Садовий. Зараз над цим працює робоча група, і вже наступного року на вулицях міста може стати на 55% менше реклами.

Читайте також: У Львові визначили найкращі новорічно-різдвяні вітрини. Фото

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv директорка департаменту економічного розвитку міської ради Ірина Кулинич, робоча група працює вже близько місяця. До неї входять місцеві оператори реклами, представники виконавчих органів та Асоціації операторів зовнішньої реклами України. Команда напрацьовує меморандум, який планують підписати та оприлюднити наприкінці цього року або на початку наступного.

Йдеться про рекламу на великогабаритних конструкціях, холдерах та сітілайтах. Без змін залишиться кількість реклами на конструкціях, вмонтованих в зупинкові павільйони. Не розповсюджуватиметься дія меморандуму і на вивіски. 

«Ми комунікуємо так, щоб кожен з операторів самостійно прийняв рішення про скорочення кількості реклами на 55%. Ми хочемо започаткувати це у Львові і, думаю, інші міста переймуть цей досвід у нас. Бо насправді реклами зараз є забагато. Це не тільки про естетичний вигляд міста. Великогабаритна реклама відвертає увагу водіїв. Часом це стає однією з причин аварій», – пояснила Ірина Кулинич.

Сьогодні у Львові працює сім великих операторів зовнішньої реклами, декілька всеукраїнських та декілька менших. Втім дохід від реклами, як зазначають в міській раді, порівняно з обсягом дохідної частини усього бюджету, сьогодні є мізерним.

«Якщо ви будете відвідувати європейські міста, то такого засилля реклами там вже давно немає. Оператори розуміють, що прийшов час змінюватись. Тому це буде спільний документ, над яким працюємо з урахуванням усіх пропозицій», – зазначила Ірина Кулинич.

Читайте також: Відгомін економічної окупації, або Як у Львові досі продають російські товари

Нагадаємо, схожий меморандум з операторами реклами міська рада вже укладала щодо кількості реклами на перехрестях у 2018 році. У радіусі 50 метрів від перетину вулиць мерія дозволила встановлювати не більше 2-4 білбордів. Йшлось про вісім найбільших перехресть Львова.  

Марія Оринчак

Фото Анни Чистякової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!