Київ

Кличко пояснив, чому в Києві досі немає модульних укриттів

1020 0
Київ готовий закупити 200–300 таких сховищ
Фото: КМВА

Фото: КМВА

Модульні укриття, які можна було би встановити на зупинках громадського транспорту, як у Харкові, не закупляють, бо немає ДБНів. Про це розказав мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

«ДБН немає. Навіть тимчасове укриття, яке ми зараз готові закупити, бетонне укриття, яке вже поставили, повинно мати чітко визначені міністерствами ДБН. Щоб, не дай боже, якщо воно не витримало удар, не було питань, а чому ви встановили укриття, яке насправді не захистило людей», - заявив Кличко.

За його словами, він уже звернувся до профільних міністерств, а Київ готовий закупити 200–300 таких сховищ.

Нагадаємо, в столиці вже встановили перше, «пілотне» мобільне укриття. Воно виготовлене з високоякісного бетону і може захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження. 

Модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три і навіть більше секцій. Встановлюються споруди даного типу досить швидко, головне, аби була міцна основа, фундамент. Всередині вони обладнуються лавочками для сидіння, засобами пожежогасіння, водою та медичними наборами для першої допомоги.

Нагадаємо, на модульні бетонні укриття Київ виділить 300 мільйонів гривень. Загалом у місті планують встановити від 200 до 250 таких укриттів.  

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!