Київ

Кличко розказав, скільки Київ витратив на потреби оборони

785 0
Київ фінансує військові підрозділи, зареєстровані в територіальній громаді.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

На фінансування сил безпеки та оборони Києва з бюджету міста виділили загалом  понад 1,2 мільярда грн. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко. 

«Тим, хто не в курсі, зазначу, що, за законом, напряму ЗСУ кошти з місцевих бюджетів перераховувати не можна. Ми можемо виділяти кошти на фінансування потреб військових підрозділів, зареєстрованих в територіальній громаді, про бюджет якої йдеться. За зверненням щодо потреб цих підрозділів», -  наголосив Кличко.

За його словами, минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва ми виділили з бюджету міста майже 850 мільйонів гривень. За 6 місяців цього року – понад 380 мільйонів. Тобто, загалом – понад 1,2 мільярда.

Кличко додав, що за звинуваченнями у розтраті коштів на не непершочергові потреби під час війни насправді може йтися про «намагання центральної влади втрутитися в бюджети міст і селищ. Щоб за їх рахунок залатати діри і прорахунки Держбюджету та бюджетів міністерств і відомств».

Нагадаємо, волонтер та громадський діяч Святослав Літинський зареєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликає обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби. Волонтер розповів >;Tvoemisto.TV, які витрати зараз на часі, за якими критеріями варто визначати критичність потреб та чому деякі містяни цього не розуміють.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


ТЕГИ: київ, Кличко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!