Київ

Кличко пообіцяв відкрити метро на Виноградар у 2024 році

1420 0
Будівництво нових станцій розпочали ще у 2019, завершити планували наприкінці 2021 року.
Київське метро / Фото: з відкритих джерел

Київське метро / Фото: з відкритих джерел

Будівництво гілки метро на Виноградарі планують завершити у 2024 році. Про це в ефірі телеканалу «Київ» сказав мер Віталій Кличко.
 
«Я хочу вибачитися перед киянами за те, що у минулому році ми не змогли це зробити – з початком військовий дій ми зупинили будівництво... з об'єктивної ситуації: з міста Києва виїхала велика частина наших мешканців, велика частина представників підприємств, які були долучені до робіт виїхали за кордон, частина з них пішла в лави ЗСУ», – повідомив мер.
 
Він зазначив, що у цьому році будівництво відновили, і хоч воно посунулося [у термінах – Ред.], але від питання будівництва метро ніхто не відмовляється.
 
 
«Зараз будівництво набирає обертів... цього року, думаю ні, але в наступному у наших планах метро на Виноградар відкрити», – додав Кличко.
 
Раніше ми писали, що Київська міська прокуратура через суд вимагає стягнути з генпідрядника будівництва метро на Виноградарі ще 79 млн грн фінансових санкцій.
 
Перед тим Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію столичної прокуратури щодо стягнення з генпідрядника будівництва понад 139 млн грн до бюджету міста. Слідство встановило, що компанія не за цільовим призначенням використала кошти місцевого бюджету, які виділили на фінансування лінії метро від станції Сирець до житлового масиву Виноградар.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!