Київ

Кличко звернеться до СБУ у зв'язку із заявами голів РДА

816 0
Кличко вимагає повернути міському голові право подавати кандидатури на призначення та звільнення голів РДА столиці.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що його фактично позбавляють важелів управлінні містом, тому Київрада звернеться до президента повернути право меру подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів столиці. Він також звернеться до СБУ щодо дій голів районів. Про це йдеться у заяві Кличка.

«Київрада також розгляне звернення до президента, парламенту та уряду — про повернення міському голові права подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів столиці. Бо зміни до порядку їх призначення, нагадаю, були внесені за 2 дні до початку повномасштабного вторгнення», - зазначив він.

За словами мера, крім того, у зверненні до президента, парламенту та уряду Київрада вимагатиме, щоб виконавчий орган Київради очолював обраний міський голова.

«Адже 90% повноважень міської адміністрації — це повноваження органів місцевого самоврядування», - наголосив Кличко.

Мер столиці додав, що Служба безпеки повинна дати оцінку діям голів районів столиці, спрямованим, за його словами, на руйнування системи управління містом. 

Він поскаржився на голів райдержадміністрацій, та, зокрема, очільника Деснянського району Дмитра Ратнікова, які заявили про наміри «фактично зруйнувати систему управління містом».

«Виходить, що мера, фактично позбавляють важелів в управлінні містом, його життєзабезпечення. Райони ж фактично перетворили на окремі князівства. Також створена військова адміністрація. Тобто ситуація така — що повноваження в одних, а відповідальність — тільки на мері міста», - заявив Кличко.

В результаті цього, каже мер, «ми вже бачимо ознаки розбалансування влади і внесення хаосу в управління столицею».

Нагадаємо, очільники столичних районних державних адміністрацій закликали Віталія Кличка відмовитись від посади голови Київської міської державної адміністрації.

«Подивився відео, записане головами районів столиці. З якими, до речі, сьогодні зранку обговорювали результати перевірки й недоліки в облаштуванні укриттів, які мають усунути в районах. На це РДА отримали загалом за минулий і цей рік 1,2 млрд гривень і були відповідальними за їх облаштування, – зазначив мер Києва. – Ваша «дружна команда» навіть за це не готова відповісти. Про що ви ще там говорите? Про повноваження? Так з 2014 жодного з них вас не позбавили, а в 2015-му навіть додали. Скільки грошей, виділених на укриття, ви освоїли? Відповім: загалом по місту трохи більше 10 відсотків! То ви будете брати на себе відповідальність за місто?! Князівства створювати?», – заявив у відповідь Кличко.

Мер Києва назвав показовим те, що декламатором заяви виступив Дмитро Ратніков, щодо відсторонення якого на час розслідування мер столиці звернувся до президента Зеленського після трагедії в Деснянському районі 1 червня.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!