Київ

Очільники РДА закликають Кличка скласти повноваження голови КМДА

1093 0
Вони вважають, що Кличко має залишитися лише мером.
Звернення очільників районних державних адміністрацій у місті Києві

Звернення очільників районних державних адміністрацій у місті Києві

Очільники столичних районних державних адміністрацій закликають Віталія Кличка відмовитись від посади голови Київської міської державної адміністрації.

Як заявив голова Деснянської РДА Дмитро Ратніков, мер перекладає свою відповідальність за життєдіяльність міста виключно на райони, одночасно концентруючи владу в одних руках.

«За останні роки райони позбавлені своїх рад, значної частини повноважень управління місцевими, комунальними підприємствами по утриманню доріг, зелених насаджень... райони майже не впливають на медичні установи. Перед початком війни місто робило все можливе, аби замінити РДА на Департаменти районів повністю підконтрольні меру», – наголосив очільник Деснянської РДА у відеозверненні.

Відтак голови адміністрацій виступають за те, що Кличко має відмовитися від посади голови КМДА і залишитися виключно мером.

 

Нагадаємо, після загибелі трьох людей під закритим укриттям у Деснянському районі Кличко заявив, що відповідальність за трагедію несуть «керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста». 

Він також звернувся з проханням відсторонити голову Деснянської РДА і наголосив, що голів районних адміністрацій призначає президент України.

Раніше Ратніков пропонував Кличку написати заяви про звільнення та дивувався, що мер перекидає відповідальність абсолютно за все, що відбувається в місті на голів районних адміністрацій.
 
«...За відкриття й закриття укриттів, за благоустрій, і за пункти незламності, і абсолютно за все. Постає логічне запитання, а за що тоді відповідає мер? Ми постійно бачимо Вас у закордонних відрядженнях, де Ви намагаєтеся підмінити роботу міністра закордонних справ чи навіть Президента. Але насправді киянам потрібен мер» – йдеться у дописі Ратнікова.
 
 
Нагадаємо, відповідно до офіційної інформації, питанням цивільного захисту має займатися КМВА, втім КМДА теж займалася цими питаннями, і, до прикладу, у жовтні 2022 обіцяла, що рятувальники зрізатимуть замки з укриттів, якщо балансоутримувачі триматимуть їх зачиненими під час тривоги.
 
У квітні КМДА звітувала про «системний контроль» за станом укриттів разом із представниками громадськості. А в травні, всього за декілька днів до трагедії, в КМДА запевняли, що перевірки проблемних укриттів, на які останнім часом скаржилися мешканці Києва, ведуться постійно. 
 

Голова КМВА Сергій Попко, коментуючи трагедію, говорив, що відповідальність за трагедію має нести влада на всіх рівнях «від керівника міста до голів району».

Додамо, суд помістив під варту лише одного з трьох затриманих після трагедії осіб – охоронця поліклініки, який не відкрив двері сховища. Він каже, що не встиг це зробити – між оголошенням тривоги і падінням уламків минуло декілька хвилин, оскільки ворог застосував балістичні ракети. Двоє інших фігурантів справи – керівник поліклініки та заступниця голови РДА – під домашнім арештом. Сам голова РДА не був затриманий.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, Кличко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!