Київ

Кличко звільнив директора ритуальної служби СКП «Спецкомбінат ПКПО»

838 0
За підприємством тягнеться шлейф кримінальних справ

Мер Києва Віталій Кличко звільнив директора ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» Олександра Голуба. Про це повідомляє КМДА.

«Підставою для звільнення стало неналежне виконання очільником ритуальної служби своїх посадових обов’язків та незадовільну роботу», - йдеться у повідомленні.

Виконання обов’язків директора служби тимчасово покладене на його заступника до моменту призначення нового директора в установленому законом порядку.

Олександр Голуб очолював CКП «Спецкомбінат ПКПО» з вересня 2014 року.

Нагадаємо, столичні правоохоронці розслідують факти розкрадань бюджетних коштів посадовцями СКП «Спецкомбінат ПКПО». Нацполіція попередньо встановила, що протягом 2020-2023 років вони працевлаштовували у ритуальній службі фіктивних працівників (переважно на посади прибиральників) та «забирали» їхні заробітні плати. За різними оцінками, таким чином столична скарбниця втратила від 19 млн до 36 млн гривень.

31 серпня 2023 року правоохоронці повідомили про підозру директору СКП «Спецкомбінат ПКПО» Олександру Голубу у вчиненні злочинів, передбачених ч.3, 4 і 5 ст. 191 КК України. 28 вересня поточного року Голосіївський районний суд Києва обрав керівнику ритуальної служби запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на термін до 31 жовтня 2023 року.

Крім того, у серпні 2019 року поліція розпочала слідство за фактом здирництва за поховання на закритих та напівзакритих цвинтарях Києва. Тоді повідомлялося, що вартість одного місця стартує від 3 тис. доларів.

У липні 2022 року обвинувальні акти стосовно фігурантів цієї справи направлені до суду для розгляду по суті.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!