Київ

КМДА перенесе аукціон на оренду Житнього ринку

439 0
Кличко наголосив, що умовою оренди є збереження функціонала та продовження роботи ринку.
Житній ринок. Фото: Facebook

Житній ринок. Фото: Facebook

Аукціон на оренду Житнього ринку в Києві перенесуть на пізніші терміни. Про це заявив міський голова Віталій Кличко.

«Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від 5 днів, місто подовжить. І зараз законною процедурою оголосимо про нові торги, до яких потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін — 25 днів до відкритого аукціону», - зазначив він.

Кличко наголосив, що умовою оренди є збереження функціонала та продовження роботи ринку. У вимогах до орендаря — реконструкція критої будівлі, зокрема й її даху, ремонт інженерних комунікацій. 

Нагадаємо,  аукціон, на якому буде розіграно право оренди приміщення Житнього ринку в Києві, було призначено на 25 березняПочаткова ціна лота становить майже 2,5 мільйона гривень. Договір оренди буде укладений на 15 років, але може бути розірваний достроково, якщо не виконуватимуться його умови.

Шеф-кухар Євген Клопотенко, депутати Київради та громадськість звернули увагу на те, що оголошення про аукціон було оприлюднене раптово і з мінімальним терміном подачі заявок. Клопотенко, який разом з активістами протягом минулого року розробляв план відродження Житнього, припустив, що це може свідчити про те, що аукціон готують під уже визначеного «переможця».

У жовтні минулого року ми писали, що КМДА через суд розриває договір оренди приміщень Житнього ринку з німецьким бізнесменом Флоріаном Боленом. 

Перед цим стало відомо, що антимонопольний комітет України виявив ознаки змови між учасниками аукціону з передачі в оренду «Житнього ринку».

Мова йде про можливу узгоджену поведінку учасників та внаслідок цього — спотворення результатів аукціону з передачі приміщення в оренду.

Сам аукціон проводився у 2022 році Департаментом комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на платформі «ProZorro.Продажі». Фінальна орендна плата на місяць становила 1 млн 202 тис. 68,80 гривень.

Переможцем аукціону стало ТОВ «Танджерін»  після того, як ТОВ «Атерлі» виставив набагато більшу суму, але знявся.

Тоді стало відомо, що німецький бізнесмен Флоріан Болен, який контролює частку ресторанного бізнесу ТОВ «Танджерін», планує реконструювати модерністську будівлю Житнього. Також планувалось, що за кошти Болена відновлять панно «З варяг у греки», яке розташоване на фасаді будівлі.

Болен планував створити на другому поверсі фудкорт із броварнею, а перший поверх відвести під продуктовий ринок. На другому поверсі окрім фудкортів планували концертний майданчик, дитячі кімнати, а також зони для проведення майстер-класів.

Тоді також повідомлялось, що керівництво ринку розробляє спільний проєкт з кулінарним експертом Євгеном Клопотенком. Клопотенко пропонував перетворити простір ринку на гастрономічний та культурний хаб і проводити там фестивалі традиційних українських страв в сучасній інтерпретації.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!