Київ

КМДА видала дозволили Тинному на будівельні та земельні роботи у парку «Наталка»

823 0
У товаристві «Гювексхаус» запевняють, що планують проводити роботи, пов’язані із капітальним ремонтом об'єкта «Кесон на Оболоні»
Фото: Візуалізація

Фото: Візуалізація

Департамент міського благоустрою КМДА видав оновлену контрольну картку ТОВ «Гювексхаус», яка дозволяє компанії виконувати будівельні та земельні роботи на території парку «Наталка». Про це повідомляється на сторінці «Кесон на Оболоні» у Facebook.

Повідомляється, що ТОВ «Гювексхаус» отримало оновлену контрольну картку від Департаменту міського благоустрою КМДА. Зазначається, що необхідність її переоформлення була пов’язана із зміною компанії – замовника капітального ремонту кесона та офіційної адреси об'єкта.

«Оформлення цього документу із незалежних від нас причин затягнулося, але наразі сформований повний пакет дозвільної документації. Контрольна картка – це документ, який дозволяє виконувати будівельні та земельні роботи на території міста, в нашому випадку пов‘язані з капремонтом споруди», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, контролюючі органи відстежують дотримання вимог законодавства під час виконання робіт, а після їх завершення проводять постаудит в частині відновлення всіх параметрів навколишнього середовища.

«Зі свого боку, інвестор декларує, що  всі майбутні зауваження та рекомендації, уповноважених органів,  зокрема Департаменту благоустрою КМДА, КП УЗН Оболонського району, КО «Зеленбуд» та інших будуть взяті до уваги та враховані», – запевнюють у компанії.

Також у компанії зазначили, що заявлений термін виконання робіт – 29 травня 2024 року – визначений автоматично, як рік із дня отримання дозволу, і може бути скоригований як в один, так і в інший бік в залежності від динаміки реалізації проєкту.

Нагадаємо, Київрада передала компанії «Гювекхаус» в оренду ділянку на Оболоні на десять років за 22 тисячі гривень на місяць. Тоді активісти вказували, що ділянка належить до водного фонду, які не можна забудовувати, окрім цього нібито є проєкт рішення, яким передбачено житлову й громадську забудову. Також місцеві активісти стверджували, що Київрада віддала в оренду земельну ділянку, яка є частиною парку «Наталка».

На це орендар Ігор Тинний зазначав, що ділянка не є частиною парку, а знаходиться поруч з ним.  У Київраді тоді говорили про маніпулятивність заяв мешканців та активістів, що стосувалися зокрема і вартості оренди. Річна орендна плата за земельну ділянку становить 311 531,19 грн, тобто 25 961 грн на місяць. Ця сума складає 3% від нормативної грошової оцінки, яка складає 10 384 373,11 грн. Рішення міста передбачає, що земельну ділянку використовуватимуть «виключно для експлуатації та обслуговування існуючих об’єктів без права нової забудови. 

Тинний наполягає, що  на ділянці не планується нове будівництво. Він стверджує, що нерухомість буде реконструйована. Зокрема у кесоні, ймовірно, зроблять міні концертну залу. А ресторан можуть зробити у іншій будівлі на території ділянки.

Також Тинний без уточнень каже, що наразі проєкт знаходиться на паузі «через тиск правоохоронців», однак триває розробка концепції та продовжується ремонт кесона усередині та назовні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!