Київ

КМВА затвердила план допомоги бездомним особам на період зими

681 0
Київ патрулюватимуть спеціальні бригади, які допомагатимуть безхатченкам

Київська міська військова адміністрація (КМВА) затвердила план роботи соціального патруля на зимовий період, який повинен буде надавати допомогу особам без постійного місця проживання. Про це свідчить розпорядження КМВА №764 «Про організацію в місті Києві соціального патрулювання у зимовий період 2023-2024 років». 

Згідно з документом, в період з 1 грудня 2023 року по квітень 2024 року у Києві планується організувати соціальне патрулювання, а також утворити міський оперативний штаб допомоги бездомним особам та координації соціального патрулювання.

Також документ доручив будинку соціального піклування утворити виїзні бригади для здійснення соціального патрулювання. Департамент соцполітики КМДА також отримав доручення винайти можливість щодо збільшення на 30% кількості ліжко-місць у Будинку соціального піклування та Київському центрі комплексного обслуговування бездомних осіб. 

Крім того, райдержадміністраціям Києва необхідно утворити районні оперативні штаби допомоги бездомним особам, утвердити їх склад та заходи щодо організації роботи. 

Розпорядженням сформовано план заходів щодо здійснення соціального патрулювання у зимовий період: 

  • визначити місця роботи виїзних бригад;
  • забезпечити надання медичної допомоги бездомним особам;
  • забезпечити контроль за станом благоустрою та належну організацію, проведення збирання і транспортування побутових відходів у місцях роботи виїзних бригад;
  • створити на базі райустанов соцзахисту населення банки одягу та взуття для бездомних осіб. 

 

Нагадаємо, у Києві в укритті Національного авіаційного університету жили безпритульні і спричинили там пожежу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!