Книга львівського видавництва перемогла у номінації «Книга року ВВС»

1266 0
Це розповідь про війну в Україні та війну в домі між рідними людьми.
фото умовне

фото умовне

У четвер, 14 грудня, оголосили переможців премії «Книга року BBC-2023» у трьох номінаціях: «Книга року ВВС-2023», «Дитяча Книга року ВВС-2023» та «Книга року ВВС-Есеїстика-2023». У номінації «Книга року ВВС» виграла письменниця Євгенія Кузнєцова із книгою «Драбина» львівського «Видавництво Старого Лева».

Читайте також: Євгенія Кузнєцова: «Російськомовним не хочеться втрачати статус привілейованої касти»

Про що книга «Драбина»:

Толік щойно здійснив головну мрію свого життя: купив будинок, де все буде так, як хоче лише він, та ще й у чотирьох тисячах кілометрів від усієї своєї надокучливої родини. Однак війна перевернула все, і на голову йому звалилась рідня: мама, одноногий дядько, далека родичка зі своїм слинявим песиком, сестра з депресивною подругою і навіть котячі свекруха й невістка.

У той час, коли в Україні розносить вибуховими хвилями вікна, гинуть сотнями й тисячами люди, у будинку Толіка війна не окопна, вона отака, життьова: у деталях побуту людей, які намагаються в чужій країні створити свою тимчасову домівку із запахом помідорів. Тут є та нестерпна простота повсякдення людей, душі яких — вдома, в Україні. Але війна — весь час з ними. Вона — як та драбина, яка має багато щаблів, висот і вимірів.

Обкладинку книги створила Андріана Чуніс.

Зазначимо, перемогу в інших номінаціях цьогоріч отримали:

  • Дитяча Книга року ВВС-2023: Іван Малкович з книгою «Анна Ярославна: київська князівна – королева Франції» (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА)
  • Книга року ВВС-Есеїстика-2023: Ростислав Семків з книгою «Пригоди української літератури (від романтизму до постмодернізму)» (Темпора)

 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поговорило з письменницею Євгенією Кузнєцовою про те, як не реагувати на мовні скандали у Фейсбуці, чому люди не хочуть відмовлятись від російської, та, що необхідно зробити, щоб українська справді стала мовою більшості. Читайте матеріал за посиланням

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!