Книги теж проходитимуть обсервацію. Як у Львові працюватимуть бібліотеки

3743 0
У мерії наразі думають, які саме бібліотеки варто відкривати в першу чергу.
Фото: Марія Цигилик

Фото: Марія Цигилик

Із послабленням карантину бібліотеки Львова зможуть видавати читачам книжки. 

Читайте також: Після пом’якшення карантину у Львові запрацюють два музеї

Як розповів Тvoemisto.tv директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник, спочатку бібліотеки лише видаватимуть книги. Натомість значно пізніше бібліотеку відкриють як місце зустрічі для відвідувачів. 

До того ж, за його словами, книжки також проходитимуть певну обсервацію після прочитання.

«Книги після прочитання очевидно треба буде ставити на карантин. Бо є приховані переносники інфекції, які переносять хворобу безсиптомно, і вони можуть «заразити» книжку, тому книгам варто відлежатися. Тим паче, у медиків є суперечливі думки щодо того, скільки часу вірус живе на паперовій і картонній поверхні», – наголосив Іван Сварник.

При цьому те, що бібліотека ще не скоро стане відкритим простором для заходів та зустрічей, є істотним ударом для бібліотечної справи.

«У всьому світі зараз думають про повернення читача до бібліотеки як до третього місця, після дому та місця праці, де можна відпочити і поспілкуватися, висловити свою думку. Живий обмін думками, а не у Фейсбуці, є дуже важливий. І десь 5-7 років тому наша обласна бібліотека стала таким місцем для людей. Вона приваблює як старших людей, які шукають дозвілля, так і молодь. І це її найважливіша функція», – зазначив директор бібліотеки.

Читайте також: 15 хвилин між клієнтами. Як у Львові працюватимуть перукарні та салони краси

Водночас заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко наголосив, що у постанові Кабміну буде прописано, що працівники закладів культури, які почнуть працювати з 12 травня, отримають право користуватись громадським транспортом.

«Ми мусимо розуміти наші можливості та думати, які саме бібліотеки варто відкривати в першу чергу», – зазначив Андрій Москаленко.

Наразі львівські бібліотеки найбільше потребують термометрів та експрес-тестів для тестування працівників.

Працівникам та відвідувачам бібліотеки мають проводити температурний скринінг, у бібліотеці має бути дистанція та станція дезінфекції. Працівники мають бути завжди у масці та рукавичках.

Христина Гоголь

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!