Кого мешканці Галичини бачать своїм президентом. Результати соцопитування

24859 9
Найбільше симпатій мешканців Галичини належать Юлії Тимошенко та Анатолієві Гриценку. Хоча майже п’ята частина наразі не визначилась зі своїм вибором.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

12% опитаних мешканців Галичини на президентських виборах планують віддати свій голос Анатолієві Гриценку. Ще стільки ж кажуть, що голосуватимуть за Юлію Тимошенко. Про це ідеться в результатах соціологічного опитування, проведеного спільно КМІС, Центром Разумкова та соціологічною групою «Рейтинг» з 19 жовтня до 2 листопада.

На другій і третій сходинках у рейтингу галичан – Петро Порошенко та Святослав Вакарчук, які набрали би 9 і 8% відповідно. За ними у рейтингу розташувався Олександр Шевченко зі 7%, а Андрій Садовий має такий же рейтинг, як Володимир Зеленський – 5%.

Разом з тим, 9% опитаних галичан заявили, що не брали би участі у президентських виборах, а 19% – не визначились з вибором.

Читайте також: Хто такі сихівчани і чого вони хочуть. Результати опитування

Загалом по Україні серед кандидатів на президентське крісло також лідирує Юлія Тимошенко, яку готові підтримати 21% опитаних, які будуть голосувати. На другому місці в загальноукраїнському рейтингу – Володимир Зеленський з 11%, на третьому – Петро Порошенко і його 10%. Також 10% підтримки має Анатолій Гриценко. Далі йдуть Юрій Бойко, Олег Ляшко, Святослав Вакарчук та Євген Мураєв з рейтингом, 9, 8, 6 та 5% відповідно. Соціологи зазначають, що Володимир Зеленський обігнав Святослава Вакарчука лише за останні півроку.

«За результатами моделювання другого туру Юлія Тимошенко перемагає в усіх імовірних електоральних парах. Натомість Петро Порошенко програє усім можливим кандидатам на вихід у другий тур», – ідеться в повідомленні «Рейтингу».

Нагадаємо, за результатами попереднього дослідження на Галичині також лідирувала Юлія Тимошенко.

Також мешканці Галичини відповідали на питання про те, як би вони проголосували, якби їм довелось зараз думати про вступ в Європейський союз. Так, цю ідею підтримує 81% опитаних, проти – 8%, а 4 і 7% відповідно не будуть голосувати взагалі або не визначились. Жоден з опитаних галичан не бачить майбутнього України в Митному союзі з Росією, натомість 78% підтримують економічну співпрацю з ЄС, 15% вважають, що не потрібно жодних союзів, 7% не змогли відповісти.

Читайте також: Виграти не вибори, а людські уми. Настанови від Мирослава Мариновича, як змінити Україну

71% опитаних Галичан підтримує вступ України в НАТО, 10% – проти, 8% не голосуватимуть, 14% ще не визначились. Якби можна було вибрати лише або НАТО, або союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном, то 69% опитаних галичан віддали би перевагу НАТО, 18% – проти будь-якого військового союзу, 12% опитаних не можуть відповісти.

Згідно з даними дослідження, 36% опитаних галичан підтримують продовження військових дій на Сході України, ще 30% вважають, що ці дії потрібно припинити і визнати ці території окупованими, 14% не змогли відповісти на питання про долю Донбасу, 10% згідні на їхнє відділення від території України, а 11% згідні надати Донбасу федеративний статус. Разом з тим, 94% опитаних галичан вважають Росію агресором, а 2% – ні. Решта не змогли відповісти на це запитання.

Вибірка опитування становить 10 000 респондентів, старших за 18 років, в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Опитаних розділили на вісім макрорегіонів: Захід, Галичина, Північ, Центр, Південь, Схід, Донбас та Київ. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,0%.

Дослідження соціологічної групи «Рейтинг» за вересень можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
16 Листопада, 2018 15:45
Петя Рагуляки завжди вибирають лохів
16 Листопада, 2018 15:29
голого козака Гаврелюка в презид Голого кизяка Гаврелюка в президенты...
16 Листопада, 2018 08:48
Абрам Хто голосуватиме за Потрошенка,Або баран,Або зовсiм без мiзкiв,БАРИГУ у президенти ,який ОБДЕР Украiну до нитки?
14 Листопада, 2018 15:43
Квітка Люди,хто реально за Юльку....думайте!!!! Вже одного зека вибрали і легше стало житт?
14 Листопада, 2018 10:51
Гість Це гробана маніпуляція від піарщиків Юлі. Ніхто за неі голосувати не хоче, але вона та іі піарщики намагаються всіх запевнити через такі «опитування», що вона десь там лідирує. Та кому ВОНА треба? Я в кого теж не спитаю за неі, то на мене як на ідіота дивляться. Не вірте цим опитуванням - вона вилила сіки бабла на розкрутку, шо маєте самі повіртти в іі рейтинг
13 Листопада, 2018 23:45
Іван Юля президент
13 Листопада, 2018 23:08
Олександр Я кого із знайомих не спитаю, всі проти цієї кончіти Юлі... Звідки ці соц.опитування?
Ця [***]...на купила вже усе...
13 Листопада, 2018 20:13
Тарас Ото без розуму!
13 Листопада, 2018 17:51
Сергій Країна ідіотів
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!